Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

neljapäev, 25. juuni 2020

The answers are easy if you have the right questions

NII kuum on, et ma ei suuda tööd teha. Näppasin hoopis Epult küsimustiku.
(Btw, Epp, kuidas nad su nime seal hääldavad??)

Oled sunnitud veetma pool aastat asustamata saarel, muust maailmast ära lõigatuna. Sul on võimalik endaga kaasa võtta üks blogija. Kelle valid?
ohhoo. Mul on nüüd väga piinlik, aga mu tänases lugemislistis kahjuks sellist pole. Ma unistaksin blogijast, kes on ekspert selle konkreetse saare flooras ja faunas, oskab ehitada kividest ja liivast pesumasina, küttida, kalu püüda jne. Vabandust, kui keegi end puudutatult tunneb. Antagu siis lahkelt teada :)
Oletame, et sul on õnnestunud tol saarel ellu jääda. Aga rumala peaga lähed järjekordsele merereisile, satud tormi kätte, ja voilà! taas kord maandud asustamata saarel, ihuüksi. Seekord on sul võimalik endale seltsiks valida üks blogi. Jaa, mitte blogija, vaid nimelt blogi. Sinu valik on... 
Ma ilmselt valiks Mmurca blogi. Või peaks see olema Reet. Hmm... tegelikult ka Soodomakomorra. Ma tahaks, et see on blogi, mis mind intrigeerib, sunnib mõtlema, vastu vaidlema, "nokuidas nii saama" mõtlema... (heas mõttes)
Teisest küljest oleks tegelikult teated tegelikkusest ka abiks. Et kuidas päris maailmas läheb ja kas kõigil on hästi. Sel juhul võtaks oma õe blogi. Aga kuna see on parooliga, siis ma linki ei anna.



Kellega blogijaist tahaksid üheks päevaks kohad vahetada?
Tegelikult kõikidega. Sest kui ma päris ausalt vastan, siis minuga sarnast elu elab ilmselt vaid Krsi ja Alli. Killuke ja TT mööndusega, et ma ei elaks kunagi välismaal ja Kaur, mööndusega, et ta on mees.
Kõikide teiste elud on minu jaoks teistsugune maailm, millest ma aru ei saa, aga tahaks saada.
Eelmises küsimuses nimetatud kolm, näiteks, elavad väga teistsugust elu, mida oleks äge proovida.
Oleks huvitav olla mitme lapse ema. Oleks huvitav  olla normaalne. Oleks huvitav olla täiesti vaba.
Ma tahaks proovida olla ka õpetaja. Näiteks nagu Elisabet või Ritsik. Ma tahaksin olla vabakutseline, nagu Notsu.  Või proovida elada välismaal nagu Anu või Epp.
Ma rohkem näiteid ei too, muidu peaksin kogu oma lugemisfeedi üles lugema. Üks point blogide lugemiseks ju ongi see, et saad end kujutleda kellegi teise ellu.


Sul on tarvis Inglismaa kuningannale õhtusöök kokata. Keda palud kööki appi?
ma tegelikult eriti kokablogisid ei loe. Aga selle küsimuse puhuks kirjutaksin ilmselt Üllele. Ma naudin ja vaimustun tema kirest propageerida kohalikku toitu.
Meil, st eestlastel, on aeg üle saada "ah, mis nüüd meie" kompleksist ja hakata oma kööki kõva häälega propageerima. Autor pole mitte see, kes esimesena tegi, vaid see, kes seda esimesena kõvasti ütles. 


Sul on vaja stiilinõu. Millise blogija käest küsid?
Väga raske küsimus. Kuna ma olen täiesti stiilivaba, stiiliblogisid ei loe ja suurt osa blogijatest pole päris elus ka kohanud, mistõttu ma ei tea eriti nende maitsest ja stiilist. Ma käin välja nime Marca. Kuna meil on sarnane raamatumaitse, ju vast siis klapib ka muus osas.

Sul tuleb asendada loomaaia lõvipuuri talitajat, abiks võid võtta ühe blogija. Kelle valid?
Kaamos on jätnud mulle sellise "jalad maas" parktilise naisterahva mulje. Üks mees võiks ka abiks olla. Tundub, et Konn on taltsutanud  nii tiigreid, kui elevante. Asi see lõvi siis on.

Sul on võimalus ühe blogija isikliku elu kohta mistahes küsimusi esitada. Kelle valid?
Ma pean vastama nii, nagu vastas Epp. Ma tegelikult ei taha teada rohkem, kui blogides kirjas. Mul on igast kirjutajast kujunenud pilt. Võimalik, et kohtumine muudaks selle pildi kirkamaks ja veel paremaks. Aga milleks? 

Nimeta mõni blogi, mida sa oma blogrollis presenteerimast hoidud, kuid sellegipoolest teinekord salaja lugema hiilid. 
Selliseid pole. Kohe ausalt. Ma olen oma blogirullis mitu korda inventuuri teinud, ja sealt välja visanud nii mõnedki väga väga populaarsed kirjutajad, kes mulle lihtsalt huvi ei paku. 


Millised blogid sind ärritavad?
Ma ei loe selliseid. See, et inimesed elavad minust erinevat elu, omavad teistsuguseid väärtusi, põhimõtteid ja arusaamisi, See on huvitav. See ei ärrita.

Millised blogid sind vaimustavad?
Mind vaimustavad (ka tavaelus) geniaalsed inimesed. Näiteks Tavainimene. KUIDAS inimene oskab panna mõtted niimoodi, lakooniliselt, selgelt, arusaadavalt, vaimukalt ja out of box, kirja??? Kus selliseid oskusi jagatakse :)?? Ma tahaks ka natuke.

Kõige ilusam blogija?
Ma olen väheseid blogijaid näinud päriselus. Aga minu kujutlustes on väga ilusad inimesed Iibis, Maailmaparandaja ja Jõhvikas. Kolm Bullerby ema, kes on nii ilusad inimesed :)

Kõige ausam blogija? 
Nojah. Kust ma seda tean, eks? Aga ma toon näiteks VVN. Hämmastav avameelsus.

Kõige mõistlikum blogija?
neid on tegelikult palju. Eluterve suhtumise osas Kristallkuul ja KK. Ja noh, kui norida, siis defineeri sõna "mõistlik"? :)

Blogija, kellega sa hingesugulust oled tundnud?
Ka enda jaoks mõnevõrra üllatusena., aga Oravakesega.  Ma ei oska isegi konkreetseid näiteid tuua. Aga mida aeg edasi, seda rohkem loen ja noogutan kaasa.
Blogija, kes sind naerma ajab?
huvitav ja kurb, kuidas elu teeb vahel korrektiivid. Kui ma vaatan oma eelmiste nimekirjade lemmikblogisid, neid, kes mind kunagi naerma ajasid, siis nüüd on kõik teisiti. Lapsed kasvavad suureks, peres juhtuvad õnnetused. Imelised inimesed, kes suudavad ka äpardusi võtta huumoriga. Jõudu ja jaksu!
Kes mind aga senini suudab naerma ajada, on Rents


Blogija, kes on sinu jaoks salapärane?
Carol  Bahreinist. Jälle üks imeline ja hämmastav elu. Ja põnev lugemine.

Blogija, kelle postitusi sa pikisilmi ootad?
Ma ootan teie kõikide postitusi!!! Aga kuna ma praegu avastasin, et kaks lemmikut on jäänud kirja panemata, siis Triangel ja Tilda. Palun kirjutage rohkem!!!.

Sinu lemmikkommentaator(id)? Paluks vaadata laiemalt kui vaid su omaenda blogisabade piires.
Mu enda blogis on Notsu ja Kaur, kes jaksavad.  Suur-suur tänu teile!!
Aga Ritsiku blogist olen avastanud Klari, kel on alati väga asjalikud ja mõnusad kommentaarid :)


Ja lõpetuseks üllatus: saad kuldkalakesele esitada kolm blogiteemalist soovi. Lao lagedale.

  1. et meil kõikidel jaguks jaksu, aega  ja sündmusi, mida maailmaga jagada
  2. et rohkem tekiks võrgustikke ja meeme. Teemasid, mis haaraksid ja kutsuksid  jagama ja lahkama erinevate nurkade alt ka teiste inimese blogides 
  3. tolerantsust. Minu lugemislistis on suuremalt jaolt liberaalsed, natuke vasakpoolsed noored maailmaparandajad. Oleks hea, kui me suudame taluda ka teistsuguseid arvamusi. Kirjalik kommunikatsioon on nagu on. Ja ka ühest valest sõnast võib jääda mulje, et sind rünnatakse. Mõtleme kolm korda enne läbi, kui oma kommentaari lisame. Kas see oli arvamus või hukkamõist. 

16 kommentaari :

  1. ÄGE!
    ma ei teadnudki mõnda :) Lugemisvara jälle mitmekesisem.

    VastaKustuta
  2. Ma eile mõtlesin täiesti sõltumatult igasugu küsitlustest, et ma tahaks Tavainimesele mingi auhinna anda. Sõnaseadmise oskuse eest. Täpselt seesama - lakooniliselt, selgelt, arusaadavalt, vaimukalt ja out of box.

    Ja aitäh :)
    Ja oskusi saab matkides. :)

    VastaKustuta
  3. Issand, ma unustasin Klari! Parandasin vea.
    Ning jaa, Tavainimese mõttejooks ja sõnaseadmisoskus on vaimustav.

    Kuidas nad mu nime siin hääldavad? Oi, sellest saaks pika jutu. Õigemini sellest, kuidas nad Starbucksis mu nime kohvitopsile kirjutavad. Näited: Ip. Ape (nagu ahv). Heph. Ja nii edasi. Ja stampküsimus on „Just three letters, that’s all?“ Naljatilgad. Endal on Jim ja Joe, kah kolm tähte ju. Aga lähedastel muidugi enam hääldusprobleeme pole.

    VastaKustuta
  4. Aasta 2006. Tellisin USA-s ühest osariigist teise paki - NYC'is asuvast fotopoest New Jersey'sse Hobokeni. Pmst üle Hudsoni jõe. Mõõtsin praegu ära - vahemaa 9. avenüü ja saaja kodu vahel oli 3 km, aga kuna üle osariigi piiri, siis ei pidanud käibemaksu maksma ja oli odavam.

    Saajaks oli keegi "Epp".

    Aga pakk ei jõudnud meieni kuidagimoodi. UPS vms käis ja kirjutas, et "teid ei olnud kodus. teid ei olnud kodus. teid ei olnud kodus. bla bla bla." - nad nagu eeldaks, et inimesed on keset tööpäeva kodus. Igatahes jõudis kätte mu ärasõidu päev ja ainus variant pakk kätte saada oli sõita sellele UPS New Jersey kesklattu järele. Säh sulle "odav". (B&H poes käisin ma ise kohal niikunii, sama hästi oleks võinud kõik kohapealt ära osta ja VAT-i kas ära maksta või USA-st väljumisel tagasi küsida.)

    Osariigi UPS keskladu, tohutu ala, sada angaari. KUIDAS me siit selle karbi üles leiame?!?!

    Läksime reception'isse.
    Epp ütles oma nime...
    ... ja onu torkas käe oma pea kohale ja võttis meie paki!
    Sest
    "Ma tahtsin näha, milline näeb välja inimene, kellel on SELLINE NIMI!"

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Novot, ela siis sihukese nimega siin Ühendriikides, eks. Tahetakse lausa näha, nagu haruldast looma. Paluks mulle kaasa tunda!

      P.S. Fun fact: meie hiljuti soetatud truck camperi valmistajakompanii (Adventurer) asutaja ja omanik oli mees nimega Erdman Epp, praegu veab firmat ta poeg James Epp.

      Kustuta
  5. Eluterve? Oh ma tänan. Tõesti, defineeri mõistlik. Kui ma mõtlen oma lõnga-ja raamatuostude peale, siis mõistlikkusest on asi kaugel :D

    VastaKustuta
  6. Jah, Konn & Kaamos loomulikult - keda siis veel lõvipuuri saata? Ehk veel Ilf & Petrov ning Strugatski & Strugatski. Küll lõvidel oleks siis lugemist!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Miks lõvid kloune ei söö? -- Nood maitsevad naljakalt ("they taste funny"). Hea följetonist jääb ka lõvipuuris ellu. Hakkab näiteks seinalehe toimetajaks, nagu minu lapsevanem Nõukogude armees.

      Kustuta
  7. Oo, esimest korda elus sattun püünele, sest olen lihtsalt ilus! Olen võlutud ning tänan tähelepanu eest.

    VastaKustuta
  8. Kuidas sa suudad nii süvitsi kõigega minna ja veel nii palju blogisid lugeda?! Mul on kahanenud blogirull vist paari-kolme aktiivsema peale ja erandid lisaks kui keegi lingib. Needki kõik sellised, mida ma olen aastaid lugenud.

    Sinu blog siin loen ma alati, Tavainimese postitused ka (mul on tunne nagu ta elaks kuskil siin lähedal), Notsu vahel (eriti muusikateemad, sest ma olen nii rumal selles ja mind võlub kui keegi suudab muusikas nii süvitsi minna!), Frida ka (need koogid ja jälle muusika.... ).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Unustasin lisada ka, et mul on viimasel ajal see kiiks, et feedlyst on mõnusam lugeda kui blogisse sisse minnes. Osadel on kujundus nii häiriv, et see segab lugemist. Pisike kiri nt ja kirjud taustapildid :D (ma kõlan nagu vanainimene ilmselt).

      Kustuta
    2. Ma loen ka feedlest. Oluliselt mugavam, mu meelest.
      Aga kuidas ma jõuan? isegi ei tea. Ju mul pole elu :) :) Ma teen hetkel 2 inimese tööd. peab vist ülemuselt juurde küsima :)

      Kustuta
    3. Ma tean! Sa ei käi (veel) koolis :D

      Kustuta
  9. Miss Blogiversum 2020 valimised
    Reporter: Neiu number 2, mida soovite öelda oma lugejatele?
    Maailmaparandaja: Ma tänan, ma tänan. Ma soovin, et maailmas valitseks rahu ja et kõik elaks harmoonias. Tervitan oma ema.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!