Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 13. november 2019

Väga turvaline maailm

Üle kõige maailmas vihkan ma poodlemist.
Ja veel rohkem vihkan ma seda, et kui olen end siis kokku võtnud, ületanud ennast, higistanud proovikabiinides, elanud üle psühhotrauma, et ma ei vasta ühelegi standardile ja et mul on väga halb maitse....
ja lõpuks siis midagi leidnud ja saanud. Siis selgub, et see pole selle piinarikka protsessi lõpp vaid algus.


Kunagi ammu ostsin kaunid pika säärega saapad. Neist said mu lemmiksaapad, mille ma kandsin sõna otseses mõttes ribadeks.Jõudsin ostuga õnnelikult koju... ja avastasin, et saapa sääre küljes on turvaelement.
Mis valemiga ma turvaväravatest välja pääsesin, ei tea.

Kunagi olid mul suusapüksid, millega poodi minnes tekitasin alati häire. Mind on korduvalt läbi otsitud, aga elementi, mis  väravad karjuma pani, ma ei leidnudki. Üritasin küll meeles pidada, et nende pükstega poes ei käida, aga tuli uus talv ja kõik oli meelest läinud.

Aegade jooksul olen ma turvaelemente üritanud näpitsatega, lähimas poes, lihtsalt lõigates eemaldada erinevatelt asjadelt...

Vahepeal on olnud paus.

Nüüd tellisin neti teel mantli. Kena mantel, proovisin kuidas krae ära käib  ja.. leidsin krae vahelt.. loomulikult turvaelemendi....

9 kommentaari :

  1. Ostsin mehele Kaubamajast rahakoti, Kaubamajast sain ilusti välja, aga õhtul toidupoes hakkasin piiksuma. Nad isegi ei kahtlustanud mind mingis patus, sest enamik toidupoekraami ei ole turvaelemendiga varustatudki. Õnneks tuli mul ostetud rahakott meelde, selle vahel olnud papitükkidel oli lausa kahel piiksuja küljes...Samas, mis kasu nendest pidi olema, Kaubamajast sain ma ju ilma igasuguse jamata välja?

    VastaKustuta
  2. Mul üks krediitkaart tekitab mõnes turvaväravas piiksumist. Oli tegu selle avastamiseks!

    VastaKustuta
  3. Huvitav kas RECCO element võib ka turvaväravaid hulluks ajada... Suusapükstel võib see vabalt sees olla, et kui laviini kätte jääd, siis leiab üles. Tõenäoliselt mitte elusalt, RECCO kasutamine on ilge kammajaa, aga no keha leiab üles.

    VastaKustuta
  4. Eelmisel nädalal sai keskmine pojake uued saapad ja pani need kohe ka jalga. Järgmises poes, kuhu me koos läksime, pani ta turvaväravad piiksuma. Mitte kuskil saabaste kättesaadavates kohtades turvaelemente ei ole, kahtlustan, et äkki kuskil sisetalla all. Õnneks muudes poodides ei piiksu.

    Mina panin päris kaua aega kõiki turvaväravaid piiksuma, kuni üks lahke turvaproua mul käekoti pahupidi laskis pöörata ja avastas, et piiksumine tuleb peotäiest Amsterdami metroopiletitest, mis mul reisijärgselt kotti olid jäänud. Ühekaupa ei piiksunud midagi, aga mul oli neid seal vähemalt viis ja kõik üksteise otsas, see andis kokku mingi vale signaali.

    VastaKustuta
  5. Piiksuvad kingad/saapad on väga tavaline. Turvaelement on alati vasaku jala kanna (kontsa) osa sees. Võetakse maha, aga mõnes poes aktiviseerub jälle. Tüütu ja piinlik. Olen kord isegi saapad tagasi viinud ja raha tagasi saanud. Kuigi olin juba saapaid paar kuud kandnud ...

    VastaKustuta
  6. Mul on ühed sandaalid, millega ma olen juba kaks korda lennujaama turvavärava alarmi käivitanud. Ei ole küll 100% kindel, et just sandaalidega, mitte lihtsalt juhuse alusel, aga mõlemal korral paluti igatahes sandaalid korraks jalast võtta ja ilma nendeta läbi värava käia.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Heh, see meenutab mulle, kuidas ma ükskord Tallinna Lennujaamas üritasin lennuki peale minna ja turvavärav minu peale järjekindlalt piiksuma hakkas. Ma olin juba ära võtnud KÕIK enda küljest eemaldatavad asjad - jalanõud, ehted, kella, püksirihma, juukseklambri ja tühjendanud taskud ja nii edasi, aga värav piiksus endiselt. Turvatöötaja skanneeris mu üle selle käsiskänneriga, ei midagi. Värav piiksub endiselt. Mulle kangastus juba kujutluspilt cavity searchist, sest ma lugesin ette kõik oma kehaneedid ja nende täpsed asukohad, aga käsiskänner ei tuvastanud endiselt midagi kahtlast ja värav piiksus endiselt... lõpuks sai neil minust vist kõrini ja mul kästi lennuki peale minna, nii et ma sain kogu oma killavoori siis jälle kokku pakkida ja edasi astuda. Vähemalt kõikidel teistel oli meelelahutust.

      Kustuta
    2. Mul piiksub Tallinnas alati, kuigi metalli küljes pole. Ekraan näitab midagi käevarrel või jalasäärel olevat.

      Kustuta
  7. Kolleegil andis lennujaamas ribatest vilet. Tyyp oli eelmisel õhtul jahil käinud. Õnneks oli relvaluba kaasasz Aga reaktsioon oli olnud hea, hetkeks kõik tardus ja siis läks mölluks :D. Ilmselt see ribatest üliharva neil tekitab häiret.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!