Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 15. detsember 2010

Apokalüpsis

Mu emake teadis rääkida, et maailmalõpp olevat edasi lükatud. Et mitte 2012, nagu varemalt plaanitud, vaid 2014 pidi siis lõpuks tulema. Nad on selleks valmis ka: ostetud on 50 kg suhkrukott, plokk kohvi ja isegi 2 plokki sprotte. Sest alguses müüdi odavalt, siis ostsid nad ühe ploki ja siis müüdi veel odavamalt, no kuidas sa jätad ostmata?

Juhtusin vaatama telekast filmi Visa hing 4 (?), mis räägib kibestunud IT spetsialistist, kes endisele tööandjale kättemaksuks korraldab totaalse küberrünnaku. Kuigi alguses  mõnitatakse "ajast maha jäänud" vanahärra Bruce Willist, tõestab ta filmi lõpuks veenvalt, et ole kui tark ja kaasaegne tahes- toores jõud saab iga kell  nutiarvutitest võitu...

Kas ongi vaja oodata tuumapommi ja terroriste. Maailmalõpu võib tuua ka loodus- purskav vulkaan või lumetorm. Ning igapäevanetuumikvõrgu ruuteri rike.

5 kommentaari :

  1. maailma lõpp oli juba yleeile.
    zeeta ytles.

    VastaKustuta
  2. Tegelikult võiks inimesed natukene süveneda sellesse, et mida Maiad tegelikult 2012/2014 all mõtlesid. Maailmalõpust on asi kaugel.

    Ka see idiootide raamat (a.k.a. piibel) ei ütle maailmalõpu kohta midagi. Originaalis ütles see ''end of time'' mitte ''end of the world''. Ja sellegi all peeti palju muud silmas.

    Niiet ärge olege kõik nii naiivsed ja uskuge mida ajakirjandus ja muu bullshit meedia teile räägib. NSVL all over again... kõik peavad end vabaks, kuid olete suuremad orjad kui ealeski varem.

    Goethe: ''none are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free''

    Think about it......

    VastaKustuta
  3. Ma võisin Mehhikos giidi jutust valesti aru saada, aga ta nagu ütles, et see maailmalõpu oht käib maiade ja meie kalendri kokkusaamisel, mis juhtub iga 52 aasta takka. Et kuna see oli 1910.a, siis nüüd tuleb 2014.a, aga mis kuupäeval, ma küll aru ei saanud. ehk siis ikka seesama 21.dets.

    Aga maailmalõpupidu võib siis ju mitukorda pidada. Stiilis, et pärast meid tulgu või...

    VastaKustuta
  4. Imelik, et maailmalõpuga seostatakse alati mingit suurt katastroofi stiilis tuumapomm, sõda, supervulkaan, hiidlained jne jne.

    Mina arvan, et asi ei ole nii suurejooneline. Inimkonna lõpp võib saabuda väga vaikselt seoses majandussüsteemi laiali vajumisega, ülerahvastatusega etc. Jääb ära suur pauk - toimub vaikne agoonia, mis võtab aega sadu aastaid. Tulemusena säilib inimkonnast pool praegusest vms.

    Ühesõnaga tundub, et kõik ootavad mingit vinget lõppu. Elu on näidanud, et seda ei juhtu pea kunagi. Alati toimuvad oodatud sündmused kuidagi märkamatult ja hoopis teise nurga alt...

    VastaKustuta
  5. @Allar,

    Õige tähelepanek sul!

    Muutuseid märgatakse alles aastaid (-kümendi, -sadu) hiljem. September 11, 2001 toimus kõigi elus tohutu muutus. Kas kellelegi tundus 2001 erilise muutusena? Vaevalt. Samas praegu sellele ajale tagasi vaadates tuleb tõdeda, et maailm oli ikka hoopis teine. Enne 9/11 võis enamvähem mootorsaega lennukisse minna, keegi ei kuulanud kellegi kõnesid pealt ja mis kõik veel.

    Majanduslikult võib kindlasti mingi muudatus tulla (kui juba see toimumas ei ole). Samas väga kahtlen, et maiade kalender nüüd seda ette ennustas. See on lihtsalt mingi jabur conspiracy teooria.

    Kui üldse mingit muutust soovite, siis kuskil 2150 kanti vist peaks see tulema. Äkki oli isegi 2100... ei mäleta täpselt. See on aeg kus miski liigub järgmisesse tähtkujusse (toimuvat see a la iga 26,000 aasta tagant või umbes nii. Ei olnud vist Milankovitch teooriaga tegemist, aga midagi analoogset).

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!