Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

kolmapäev, 14. oktoober 2020

Eestlane ja venelane 15. Hädaolukord


Tulen poest.

Tulen poest.
Vahepeal on keegi hea naaber jätnud ilmselt koogi liiga kauaks ahju, tuletõrjealarm lõugab ja liftid ei tööta.

Mina olen selline nagu enamik majaelanikke. Ma ignoreerin ja lülitan end välja. Küll keegi alarmi ikka vaigistab ( st lõpuks tuleb G4S kohale) ja keeldun mõtlemast, mis siis kui ükskord kunagi peaks päriselt põlema.

Õnneks elan ma mehega, kes ei kannata krigisemist, kääksumist, prõksumist ega mingit muud heli. Kui tuletõrjealarm lõugab, siis jookseb ta alla ja korraldab nii, et saabub vaikus.

Niisiis. Liftid ei sõida ja maja on täis kõrvulukustavat undamist. Minuga koos seisab üks vene naine. Räägin talle, et kuuldavasti on alarmi kõrval juhend, aga mul pole prille, ma ei näe. Et kas ta vaataks, äkki saame alarmi vaikseks. Proua otsib kotist prillid, vaatab diagonaalis juhendit ja kehitab õlgu. Ma üritan moblaga zuumida, aga väheks jääb ja hämar on ka koridoris. Leiame koos nupu "Vaigista". 

Vajutame. 

Ei aita.

Otsustan riskida trepiga. Trepp on meil sedapidi, et välja saab, aga sisenemiseks peab olema võti. Võtit mul loomulikult kaasas pole. Vahel veab ja vaheuks on lahti. Jõuan 13.ndale. Ei ole lahti...

Kõnnin alla tagasi, proua tuleb vastu, ju loobus samuti. Samuti tulevad koos minuga alla kaks noormeest. Nii 14-15. Või kes neid tänapäeval teab. Minust peajagu pikemad.
Helistan mehele ja kurdan häda. Juhenda, kuidas saab...palun
Mees ohkab sügavalt.. no seal kõrval on ju kõik kenasti kirjas.. ega ma ju ka peast ei mäleta.

Idite rebjata samnoi. Ütlen otsustavalt ja käsen poistel endaga kaasa tulla. Räägin neile, et siin juhend. Mina ei näe. Vaadatagu ja deaktiveeritagu süsteem.
Poiss vaatab juhendit ja ütleb... see on ju eesti keeles..??! Ma ei saa aru.

Ma ei tea, kas nutta või naerda. 

Mina ei näe ja lapsed ei saa aru.

Palun, et lugegu siis ette, ma tõlgin. Poiss üritab eesti keeles veerida. Teine poiss osutub atsakamaks ja hakkab nuppe katsetama. Mitme peale saame alarmi maha, aga lifte ikkagi tööle ei saa. Nüüd on poisid juba julgeks muutunud ja väike väljakutsemoment ka, kas saame tööle...:)
Näpime ja katsetame. 
Ja siis saabub G4S.

Meil oli õigest kombost vaid millimeeter puudu:)

Sõidame koos üles. 

Hjaad pjäeva.. soovivad poisid:)
Spasiibo, tänan mina.

vähemalt on majas juures veel 2 inimest, kes oskavad. Juhuks, kui mul mees kodus pole...:)


6 kommentaari :

  1. Selle mahlaka jutu peale on mul nüüd õigus ja huvi küsida vaadet kõrghoone köögiaknast:) Merd ikka näed?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Näen merd ja vanalinna ja Mustamäe hüppetorni. Miljardivaade. Kui valgeks läheb, siis pildistan ;)

      Kustuta
    2. Terve linn jalge ees! Nii kõrgel hakkab mul tavaliselt pea ringi käima:)

      Kustuta
  2. Su olustiku-kirjeldused on sajaga lahedad.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!