teisipäev, 16. juuli 2024

Pool juulit

Käisime langudel külas. Kui pidid seda sõna guugeldama, siis ok, ma pidin ka :) Mulle tuli meelde, kuidas minu ja mu mehe vanemad omal ajal tuttavaks said.  Õnneks elasid nad ühes linnas ja seega meil oli väga lihtne- kõik sünnipäevad, jõulud jne veetsime koos. 
Meil sellist suhet kahjuks olema ei saa, kuna asume Eesti erinevates otstes. Enne pulmi võtsime mõlemad mitu korda hoogu, aga kuidagi ei leidunudki seda vaba nädalavahetust. Nüüd siis lõpuks. Väga väga toredad inimesed. Ma olen seda varem juba kirjutanud, aga kordan veel. Sa ei saa seda ette planeerida, ega mitte kuidagi mõjutada, aga mul on väga hea meel, et mu lapse abikaasa on pärit tugevast, soojast ja armastavast perekonnast. Ma usun rollimudelitesse. Lapsele panin ka südamele, et unustagu kõik, mis lapsepõlves oli ja vaadaku kuidas mehevanemad elavad. Nii peabki.

Töö on nagu liiv. Kaevad uue raja ja jälle on see täis. See kuu on olnud eriti loominguline. Ma olen disaininud, joonistanud, voltinud, uusi tooteid välja mõtelnud.. Selle töö kõige raskem ja tüütum osa on see, et sa näed kohutavalt palju vaeva, ette teades, et üsna tõenäoliselt on see tühi töö . Ülejala ka ei saa lasta, sest mine sa tea, juhtub ime, ja siis oli vaja korralikult. Praegu on küll selline seis, et kui kõik need projektid õnnestuvad, siis ma uuel aastal kõlgutan ainult jalgu... Vahel juhtuvad ju imed?

Kõikide nende pakkumistega kaasnevad tabelid. Ma ei teagi, kas ma vihkan rohkem Worde ja exceleid, kuhu on unustatud lisada muutmisvõimalus. Või andmebaase, millesse on keeruline sisse logida. Aga pole hullu, ega mul polegi muud tarka teha, kui klientide IT-vigu parandada.
Ja need küsimused... kui palju emiteerite Co2-te, mis tüüpi plastik- mitu % ja mitu grammi; kas te oma töötajaid ahistate? Aga koostööpartnereid kontrollite? Meetrite kaupa. Igal ühel natuke midagi erinevat, ei saa ka kopeerida...
Huvitav, kas keegi neid kunagi ka loeb?

Uus tarkus. Nõgeste suitsuga saab suitsukalale kauni kuldse välimuse.

Ma olen selle kuu jooksul käinud juba Suviste, Veski, Lõõtsavägilaste, Punderi ja Kuslapi kontserditel. Ei naera! Väga tore on olnud. Eriti neil, mis on toimunud meie koduauulis. Istud kiigel, kiigud, ahmid sisse ristikuaroomi (Nüüd õitsvad kodus valged ristikheinad. tuul mängib lillelõhnaga..) ja kuulad head muusikat.
Kas teie ka vihkate neid inimesi, kes istuvad kiigele, kuigi kõrval on tavaline pink vaba. Ja siis ei kiigu? Miks, oh miks ometi sa niimoodi küll teed?

Juulikuu on laagrikuu. Laululaagrist ma juba kirjutasin. Ees ootab Ole valmis laager. See on mõeldud neile, kes pole Nkk liikmed, aga tahavad ka neid tarkusi omandada, Minu roll on väike, aga jälle ei saa nädalavahetusel magada. Ees ootab metsa(tarkuste)laager. Mõtlesin juba, et tühistan, ei jaksa. Aga siis keegi juba uuris, et kas saab koos minna ja ... no kuidas siis ma ei lähe....

Laps sai lõpuks oma pulmapildid- ja video kätte. Kohe alguses öeldi, et lähebki nii kaua, aga ikkagi on imelik. ( Meie ajal võttis ilmutamine hulga vähem aega .. :)) Laps oli pildid kenasti raamatuks köitnud, jutud juurde kirjutanud.. ahh, kui ilus. Kui ma tookord pisut torisesin, et miks nii suur pidu ja.. siis nüüd vaadates, oli väga hea meel. Paljukse neid suuri pidusid ikka on. On nüüd mida mäletada.

Ma kohtusin esimest korda elus baptistidega ( st suhtlesin pikemalt). Kenad, armsad inimesed. Kõrvalt on seda huvitav vaadata, aga mu mõistuses on puudu see trigger, mis võimaldaks arusaamist. Miks inimesed usuvad. Kuidas see võimalik on, kuidas selle peale üldse tulevad. Huvitav on see, et nende inimeste mitme lapse religioossuse tase on täiesti erinev. Nullist sajani. Taaskord tõestus, et kasvatuse ja keskkonnaga kõike ei saa. Midagi sünnib või siis ei sünni kaasa.
Sugulane tuli Lõuna- Koreast koju käima. Huvitavaid elusid elavad inimesed. Ja kõik me usume, et just meie elame õigesti....

Jaa! Malle oli 14. juulil punane!
Malle on tomat.


11 kommentaari:

  1. Ma olen esimese Malle kasvuhoonest juba ära söönud :)

    VastaKustuta
  2. Mul on kurgijupsikuid rõdul, akvaariumis :)))

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ohhoo, akvaariumis?! Väga põnev

      Kustuta
    2. Jaa, naabril jäi suur klaasist akvaarium üle ja sokutas mulle. Passisin seda umbusklikult ja siis tekkis idee, pistsin kurgitaime sisse. Hea soe rõdul tal olla :) Aga too kasvab nüüd nagu loom ja on enda võrsed ajanud piparmündi embusse ning liigub sihikindlalt naabripoolele läbi rõdulippide :D Nüüd on tekkinud pisikesed kurgid!

      Kustuta
    3. Nüüd on küsimus, kas kurgid on sinu või naabri omad?

      Kustuta
    4. juriidiliselt on naabril kurkidele täievoliline õigus, kui need tema omandil kasvavad. Aga rõdu peaks isegi selles majas olema KÜ jagada ja ühisomand. Koosolek otsustab :)

      Kustuta
    5. Akvaarium on teise korruse naabrilt ja minule loovutatud, temal sellele enam õigust ei ole. Kurgid kasvavad minu rõdul, mis on minu korteriomandi osa, ei ole ühisosa. Võrsed on teisel pool, aga seal ei kasva veel miskit.

      Eile sain esimese saagi ja ei plaani neid jagada kellegagi :D

      Kustuta
  3. Ma targutan piltide "ilmutamisest":
    Digikaameraga pilte tehes kipuvad need eri tonaalsuses olema. Kui teha kogu aeg sama säriajaga, siis on erinevus küll väiksem. Nende toonide samaks ajamine ongi selline töö, mis veidike väsitab silmi ja võtab aega jne. Lisaks kiiresti "käelt lastud" pildid tahavad otseks keeramist.
    Aga ei saa ju "laivi lasta" pilte, kus ühel on ühe daami kleit heleroheline ja teisel sinaka varjundiga.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Haha. Kleidid saan aru et on tähtsad. Aga reaalne nutt tuleb siis, kui pildistad lumel. Minu talvised pildid on suusamatkamisest mägedes (AINULT valge erinevad toonid, heal juhul kalju ja natuke taevasina), uisutamisest (jäätunud järv + uisutaja), suusatamisest. Üks on helesinine, teine tumehall, kolmanda värvib telefoni aiiii kollaseks. Nutt ja hala.

      Ehk saab telefoni kaamera tarkvaral valge tasakaalu (white balance) ära fikseerida?

      Kustuta
    2. Mäletan Olustvere tooteportfoolio koolitustest, et saab, aga see vist käis läbi 3rd party fotoappide. Õps ise ei kasutanud, nii et see jäi teooriaks. Lõpuks tegime ikkagi tootefotod stuudios kooli kaameraga.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!