teisipäev, 23. juuli 2024

Soliidne


Jätkan Epu algatatut. President kohtus eile ministrikandidaatidega ning täna valitsusega.
Vaatan pilte ja möönan, et soliidsus ei ole riietuseseme nimetus ( a la ülikond), vaid stiil, lõige. Ning eelkõige materjal ja istuvus. Üllatavalt palju annab juurde soeng  ja meeste puhul muude karvade sätung.
Kas soliidne võib olla isikupärane, jah võib. Piisab nt Signe Kivi guugeldamisest.

Kas poliitik peab olema soliidne? Ei pea.
Kas poliitikul on lihtsam, kui ta on soliidne? Jah on. Enamik inimesi ostab ikkagi silmadega. ja soliidsena on lihtsam müüa turvatunnet, usalduväärsust. Professionaalsemat kuvandit.

7 kommentaari:

  1. teisalt on Boris Johnson ja Viktor Orbán ja kindlasti mõni veel - ah, Ron Desantis ja Trump ka - teinud ebasoliidsest välimusest kaubamärgi. Ilmselt peavad halvastiistuvad või halvasti valitud riided või imelik soeng väljendama "ma pole eliidi hulgast, ma olen lihtne inimene nagu teie, mu valijad!", mis siis, et see halvastiistuv ülikond maksab vbla tema valija aastapalga.

    VastaKustuta
  2. Pean tunnistama, et ma pole absoluutselt märganud, mida meie poliitikud kannavad. Mis tekitab õõvastava meeldetuletuse, et poodi minnes tuleb viisakad riided selga panna :D (ärge küsige, mida ma siis vaatan, ma ei tea!)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tuletab meelde, kuidas ema kolleeg oli teda kodus otsimas käinud, aga ema polnud, oli ainult isa. Isa ei suutnud külalise nime meenutada. Ema siis küsis: "mis tal seljas oli?". Paps mõtiskles natuke ja vastas: "alasti ta ei olnud, seda ma oleksin märganud...".

      Kustuta
  3. Rain Epler!

    Meil oli ka selline majandusmees nagu Väino Sarnet, Erastamisagentuuri juht. Ma vist siiasamma kirjutasin kunagi anekdoodi, kuidas Quasimodo tuleb maailma kõige inetuma mehe võistluselt nuttes tagasi ja küsib "emme, emme, kes ometi on see Väino Sarnet ja milline ta välja näeb?"

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See on lihtsalt hämmastav, kustkohast on nad suutnud leida juuksuri(d), kes on nõus pähe niisugust potti lõikama. Ainult tonsuur on veel puudu. Boris Johnson on selle kõrval üsna harmoonilise väljanägemisega.

      Kustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!