Klassikaline Mac&Cheese eestipäraselt.
Kasuta eeltöödeldud (Baltix) kruupe.
Oder ja Juust
Pane eeltöödeldud oder soolasesse vette keema. 1 kotike = 2 inimest .Peaks aega võtma ca 15 min
Samal ajal keeda valmis bechiamelli kaste
Võta piim toatemperatuurile
Sulata (paksupõhjalises nõus) ca 50 g võid
Lisa puulusikaga segades juurde 1 spl jahu
segu peab jääma ühtlane
Hakka vähehaaval, samal ajal segades, juurde lisama piima
Lase lisatud piimal seguneda ja kuumeneda, siis alles lisa uus ports.
Kokkuvõttes peab konsistents jääma kui vedelamal hapukoorel. Kokku kulub piima ca väiksem klaasitäis
Pane ahi sooja
oder on nüüd valmis.
Sega besciamellikastme sisse riivitud või tükeldatud juustu, maitsesta tüümianiga ja pipraga. Juust on ilmselt piisvalt soolane.
kalla oder ahjunõusse- Odra peale kalla kaste. Riputa soovi korral üle riivjuustu või riivsaiaga
Küpseta 200C ca 15 min.
Kõik komponendid on valmis, eesmärk on anda krõbedust.
Lihtsam versioon:
Kui ei viitsi kastet teha.
Klopi lahti 2 muna ja sega klaasi piimaga.
Pane oder juustuga kihiti ja kalla muna- piimaseguga üle.
Edasijõudnutele:
Kalla keedetud oder uuesti potti, lisa sorts valget veini. Auruta, kuni vedelik on aurustunud
Seejärel kastmega ahjuvormi
Ma ei tea, kas mu pea ümber on roosad, rohelised või indigovärvi tulukesed- aga üsna tihti on mul tunne, et olen teiselt planeedilt...
Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata.
See ongi eesmärk.
esmaspäev, 6. mai 2019
Tellimine:
Postituse kommentaarid
(
Atom
)
Nagu mac-n-cheese aga kruupidega, paneks singikuubikuid ja tükeldaks tomateid ka hulka :)
VastaKustutaOoo variatsioone on lõputult :)
KustutaIlmselt toimiks ka nisutangudega.
VastaKustutaHea mõte :)
Kustuta