tag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post5050123272303049161..comments2024-03-29T00:43:46.037+02:00Comments on Indigoaalane: 9 õhtusöökiIndigoaalanehttp://www.blogger.com/profile/04150759253415304564noreply@blogger.comBlogger30125tag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-52527062599239082952021-12-06T14:30:04.305+02:002021-12-06T14:30:04.305+02:00Jätan meelde :) :)Jätan meelde :) :)Indigoaalanehttps://www.blogger.com/profile/04150759253415304564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-5428991088599775262021-12-06T13:49:17.535+02:002021-12-06T13:49:17.535+02:00Ma arvan, et kui lapsed 12-13 aasta pärast välja k...Ma arvan, et kui lapsed 12-13 aasta pärast välja kolivad, siis võtan ma endale majja koka elama. Kui Sul sel ajal midagi targemat teha ei ole, siis võin esimese hooga Sulle selle koha broneerida. :-)tafkavhttp://tafkav.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-23212939106168810482021-12-04T07:40:00.047+02:002021-12-04T07:40:00.047+02:00Seekord tuli mul googli abiga otsida kapsa šarlotk...Seekord tuli mul googli abiga otsida kapsa šarlotka't, leidsin ja tõesti on tegemist toeka roaga. Lapsepõlves tegi ema šarlotte torti...seetõttu tundus kahtlane "põhiroog", mis kõlas nagu magusroog.Elu ongi üks suur muutumine. <br />Eelmisel nädalal tegin kokakoolis "õuna-lasagne't". Uskumatult hea asi, kuigi pean tunnistama, et kahtluse uss näris seestpoolt üsna õõnsaks. See-eest maitse oli taevalik ja läheb kordamisele. Kursusekaaslased sõid vormi tühjaks ja olid samamoodi üllatunud. Me keegi ei oleks julgenud lasagne-plaate ja magusaid aineid kokku keerata. Hea, et õpetajad julgustavad. Juurde pakkusime veel vaniljekreemi ja vaarika coulis't. <br />Kokkamine on nauding (eriti siis kui tead, kui kaua midagi valmib ja oskad nuga käsitseda).Cranberryhttps://www.blogger.com/profile/09844692602990370280noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-4934355721558071112021-12-04T05:50:54.489+02:002021-12-04T05:50:54.489+02:00mul võtab tavaliselt põhiaja just ettevalmistus, s...mul võtab tavaliselt põhiaja just ettevalmistus, sest mul on hakkimise jaoks nõrgad käed, aga köögikombaini häält ei kannata.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-47797912744615232432021-12-04T05:48:27.111+02:002021-12-04T05:48:27.111+02:00ma arvasin, et šarlotka käib munaga ja siis on val...ma arvasin, et šarlotka käib munaga ja siis on valk juba olemas. lillkapsa-tomativormi puhul muidugi oleneb, kas sinna käib ka juust sisse või mitte.<br /><br />Käisin mõõtsin oma taldrikut, koos servadega (kuhu ma toitu ei pane) on ta suurem ja ilma servadeta väiksem. Aga vahel söön ma üldse supitaldrikust või kausist (ka pudrulaadseid toite, mitte ainult suppi), nii et siis ei tea üldse.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-64879319742184746172021-12-04T05:44:59.761+02:002021-12-04T05:44:59.761+02:00Suvikõrvits ja seened sobivad tatra-panniroaga suu...Suvikõrvits ja seened sobivad tatra-panniroaga suurepäraselt. Nt alguses praed kergelt tatart sibula-küüslaugu ja suvikõrvitsa ja/või seentega ja miks mitte ka värske ingveri ja/või kurkumiga; vesi juurde ja haub, kuni valmis.<br /><br />Üks tuttav või tuttavatuttav kiidab kangesti ka tatart riivitud peediga, peet on sel juhul keedu- või küpse- ja riivib juurde, kui tatar on pehme, aga võib-olla saaks ka toorest peeti riivida ja lisada kohe alguses.<br /><br />ja herneid võib ka panna. kui ma panen tatra juurde seeni ja herneid, kutsun ma seda toitu seente ja herneste sõjaks.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-61995609233520639902021-12-04T00:20:57.483+02:002021-12-04T00:20:57.483+02:00Ah mis siin ikka vaielda :) Sa lihtsalt teed minu ...Ah mis siin ikka vaielda :) Sa lihtsalt teed minu mõttes väga kiiresti süüa. Tõsi, meil on rohkem suid kodus. Kui teeme suppi, siis ikka kümneliitrise potiga. Kotlette tegin viimati eelmisel nädalal, kolmest pakist hakklihast korraga - mõte pool pakki hakkliha järgmiseks korraks alles jätta tundub... noh.. selle peale ma lihtsalt ei tule :) Nii et põhiline aeg ongi köögiviljade hakkimine ja ettevalmistused.<br /><br />Teine asi, et su retseptid on minu jaoks ilmvõõrad ja seetõttu tunduvad keerulised. Ainus koht, kus ma olen kohanud sõna "šarlotka", on sinu blogi. Näinud ei ole ma seda ilmaimet oma teada mitte iialgi :) Või siis ei ole teda ära tundnud... Kaurhttps://www.blogger.com/profile/12804631573255124249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-33272481454150280742021-12-03T18:46:32.439+02:002021-12-03T18:46:32.439+02:00Vabalt :) :)Vabalt :) :)Indigoaalanehttps://www.blogger.com/profile/04150759253415304564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-53680124237139059772021-12-03T18:20:33.838+02:002021-12-03T18:20:33.838+02:00Viitsid siis ka tulla süüa tegema?Viitsid siis ka tulla süüa tegema?kellakaguhttp://soodomagomoora.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-52964332558998838822021-12-03T08:58:48.884+02:002021-12-03T08:58:48.884+02:00Mina tänan heade sõnade eest! :)Mina tänan heade sõnade eest! :)Indigoaalanehttps://www.blogger.com/profile/04150759253415304564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-53843891178849590132021-12-03T08:57:47.710+02:002021-12-03T08:57:47.710+02:00hea soovitus, Jätan selle meelde, kui peaksin kosu...hea soovitus, Jätan selle meelde, kui peaksin kosuma hakkama :)<br />Kuna ma mingist targast raamatust lugesin, et minu eas proua vajab valku, siis ma lihasid veel ära jätta ei julge.<br />Mul on üleval taldriku läbimõõt krjas, sinna peab siis kogu see krempel ära mahtuma. <br />Indigoaalanehttps://www.blogger.com/profile/04150759253415304564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-60580215582639347282021-12-03T08:54:47.047+02:002021-12-03T08:54:47.047+02:00Me tegelikult oleme sel teemal vist ka varem vaiel...Me tegelikult oleme sel teemal vist ka varem vaielnud:) Mul on esiteks rohkem kogemusi, kui sul ( vabandust, see pole mõeldud solvanguna), ma teen neid asju nn kinnisilmi ja mitu asja korraga, teades järjekorda ja ma ei koori köögivilju (va sibul, küüslauk), <br />ja siis mul kulubki vähem aega. Ma ei kuluta tööpäevadel kunagi rohkem kui 40 min alates köökiminekust kuni sööma hakkamiseni. Kui ma viitsiks neid asju teha pannil, siis saaks veel kärmemalt. Aga ma olen nii rikas, et saan ka täna veel endale ahjus tehtud sööki lubada :) :) ja mul on seda ahjus olevat valmimisaega muudeks tegevusteks vaja.<br /><br />nr 1 ja 2 tahavad ahjus olla 20 min , nr 5 ja 8 küpsevad 30 min, nr 4, 7, 9- tangaine keeb ca 20 min. Ja siia juurde tuleb siis ettevalmistusaeg ( hakkimine, lõikamine, blanseerimine, paneerimine jne)<br />Kala, kanaribad ja snitsel valmivad pannil loetud minutitega.<br />Kõige kauem võtab aega neist valikutest ahjukartul, aga ka selle aeg on võimalik lühemaks saada, kui kartulit eelnevalt blanseerida.Indigoaalanehttps://www.blogger.com/profile/04150759253415304564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-24157056339642485852021-12-02T22:30:43.028+02:002021-12-02T22:30:43.028+02:00Küll aga huvitaks mind siia juurde, et sa mõõdaks ...Küll aga huvitaks mind siia juurde, et sa mõõdaks ka söögi tegemiseks kuluvat aega.<br /><br />Söögi-köögi muutumine rutiiniks - jah. Ma tegin just meie kõige lihtsamat päris-toitu (tatrapuder + natuke peekonit sisse + salat + hapukoor). Seda süüakse pannitäis korraga ja see on hea alati turvaline valik. Aga millal ma viimati midagi tegin midagi päriselt uut...?? Ei mäleta.<br /><br />Tore kirjutis sul, paneb kohe mõtlema, et mida ise huvitavat võiks teha :)Kaurhttps://www.blogger.com/profile/12804631573255124249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-835725364225389052021-12-02T22:27:35.970+02:002021-12-02T22:27:35.970+02:00Ma ei tea midagi seemnesegus paneerimisest. :)Ma ei tea midagi seemnesegus paneerimisest. :)Kaurhttps://www.blogger.com/profile/12804631573255124249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-34260130903747124842021-12-02T19:20:23.216+02:002021-12-02T19:20:23.216+02:00Söömine ja joomine on toredad tegevused ja head to...Söömine ja joomine on toredad tegevused ja head toitu ning õltsi naudin aga samas võin vahepeal jupiks ajaks toidu unustada kui miskit muud põnevat käsil. Toidu peale ei mõtle välja arvatud juhtudel kui kole näljane olen või töökaaslasetga mingid põnevad eksootilised road jututeemaks.<br /><br />Söön seda, mida kaasa valmistab ja õnneks on ta nii osav, et restosse pole isu minna. Üksi olles ei viitsi toidutegemisega jännata, söön valmistoitusid. Magusaisu kui selline kadunud, eelistan pigem mingit soolast näksi - Finncrisp Kalle kaviariga näiteks või musta leiva viil pekise seaprae lõiguga. Õlle tarbimine pole kaalu tõstvalt mõjunud. Ainult igat masti puuvilju pugin arutul hulgal. Toidu kalorsusest pole õrna aimu.<br /><br />Peale kahepoole aasta tagust jooksmisega alustamist langes kaal kiirelt ja tasakaalustus mõistliku numbri juures. Kaalu hoidmiseks pole sellest ajast saadik mingeid pingutusi pidanud tegema, mitte et enne just palju vaeva oleks näinud. Ju olen üks neist "õnnelikest" kelle tavaline eluviis hoiab vormi suht tasakaalus.TThttps://www.blogger.com/profile/15850032722512210616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-10492558054623915362021-12-02T17:52:14.128+02:002021-12-02T17:52:14.128+02:00Kui sa tahad konkreetselt suure söögi kogust vähen...Kui sa tahad konkreetselt suure söögi kogust vähendada, siis mulle torkas selle postituse näidetest silma, et päris sageli oli lisandiks selline toit, mida mina sööks lihtsalt niisama. Kapsašarlotka või riis hernestega või lillkapsa-tomativorm. Tõsi, vbla ma sööksin seda asja siis rohkem kui sina oma kotleti vms kõrvale, nii et ei tea, kas see on tegelikult koht, kus midagi muuta.notsuhttps://www.blogger.com/profile/17695600258288551765noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-21431915514579569022021-12-02T15:03:33.176+02:002021-12-02T15:03:33.176+02:00Ma kutsun juurikateks kõike seda, mis köögiviljade...Ma kutsun juurikateks kõike seda, mis köögiviljade alla käib :D<br />Oad ja igasugused kapsalised nt. KKhttps://www.blogger.com/profile/09478117009223182908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-83717748164956504822021-12-02T14:57:41.047+02:002021-12-02T14:57:41.047+02:00Ma blogisid väga süsteemselt ei loe ja nii oli vah...Ma blogisid väga süsteemselt ei loe ja nii oli vahele jäänud ka sinu haiglateemaline postitus. Kui selles jutus oli väljend "pärast oppi", siis hakkasin tagasi kerima, et mis juhtus.<br />Pean ütlema, et see haiguslugu oli sul ikka väga õpetlik lugemine. Tänan selle kogemuse jagamise eest. Tõepoolest, ise sellele diagnoosile pihta saada oleks olnud pea võimatu. Mäletan, kui kurtsid, et kõht on puhevil. Ma mõtlesin ka, et küllap sööd valesid asju või vales koosluses vms. Ja näe, mis välja tuli. Sul ikka tõesti vedas selle arstiga.<br />Meie meditsiini tase on tegelikult suurepärane, kui juba ravimiseks läheb. St. on saadud õige diagnoos. Aga nagu sinagi ütlesid, sellest esmatasandi arstiabi vähesest süvenemisest läbi murdmine on keeruline.<br />Toidud on sul väga huvitavad!Biankahttps://www.blogger.com/profile/16200883107854955366noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-23518995760251699702021-12-02T14:18:54.785+02:002021-12-02T14:18:54.785+02:00Rimis müüakse minu arusaamise ja isude järgi väike...Rimis müüakse minu arusaamise ja isude järgi väikest sprotiportsjonit küll:<br />https://www.rimi.ee/epood/ee/tooted/liha--ja-kalatooted/toodeldud-kalatooted/konserveeritud-sprotid/sprotid-olis-rannakula-100g/p/964040Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-27233691595272732302021-12-02T13:22:06.896+02:002021-12-02T13:22:06.896+02:00Vabanda uudishimu, aga millised on rohelised juuri...Vabanda uudishimu, aga millised on rohelised juurikad?Elviina's bloghttps://www.blogger.com/profile/02585834979039989641noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-48736002776835588192021-12-02T12:33:13.767+02:002021-12-02T12:33:13.767+02:00Tänan :)
Viinamarjad on paras kaloripomm jah, õnne...Tänan :)<br />Viinamarjad on paras kaloripomm jah, õnneks või kahjuks ma ei saa neid süüa. KKhttps://www.blogger.com/profile/09478117009223182908noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-19503692552662257272021-12-02T12:05:42.204+02:002021-12-02T12:05:42.204+02:00Kas kõige söödava kaalumine ja mõõtmine juba iseen...Kas kõige söödava kaalumine ja mõõtmine juba iseenesest stressi ei tekita? Kui sööd miskit rohkem, kui "ette nähtud", juba süüdi. Ei leia Su menüüst värsket kala ja seemneid-pähkleid, need väga tervislikud. Nisujahu jätaksin menüüst välja. Kuidas enda liigutamisega lood on? Kerevöölihaste tugevdamine ja trimmis hoidmine mõjub väga hästi keskkohale, vedel pekk kaob. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-18210880431861720142021-12-02T12:00:07.756+02:002021-12-02T12:00:07.756+02:00Jõudu! Loodetavasti jõuad eesmärgini, hoia meid ka...Jõudu! Loodetavasti jõuad eesmärgini, hoia meid ka kursis :)Indigoaalanehttps://www.blogger.com/profile/04150759253415304564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-83692547969169631462021-12-02T11:59:31.528+02:002021-12-02T11:59:31.528+02:00siin oleks vist paslik meelde tuletada, et paindli...siin oleks vist paslik meelde tuletada, et paindlikkus ja kohanemine oludega on intelligentse inimese tunnus :), ehk siis ümbemõtlemine on väga ok :) :)Indigoaalanehttps://www.blogger.com/profile/04150759253415304564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2517216741602371017.post-42957775217296635962021-12-02T11:58:32.839+02:002021-12-02T11:58:32.839+02:00Ma kasutan mõlemat ( mitte korraga, eks :)),sest m...Ma kasutan mõlemat ( mitte korraga, eks :)),sest minu meelest on nad nii erineva maitsega ja mõlemad on väga head.<br />Minu eelmine " tatraavastus" oli tegelikult salat. Kokkusegatuna näeb kole välja, aga maitse on super. Kombineerituna mingi lihaasi, hapukurk või marineeritud seened, punane sibul, juust jne. Väga väga hea!Indigoaalanehttps://www.blogger.com/profile/04150759253415304564noreply@blogger.com