esmaspäev, 20. mai 2024

Vaimsest tervisest

See oleks nagu nakkuslik. 
Tulin reisilt  eelduslikult väljapuhanud ja reibas. 
Käisime mälumängul ja saime üliväärtusliku kolmanda koha. Pesin aknad, märgates, et päike on aknalaudadele kõvasti liiga teinud. Ohkasin ja kasutades vana-head sajanditepikkust toimivat nippi. Paludes meest kannataja häälega, et ta tooks vajalikud vahendid.. eks ma siis nädalavahetusel teen ja lihvin ja värvin. Toimis, nagu tavaliselt. Mees lihvis, värvis.
Käisin ühel peol.
Nädalavahetusel käisin pika päeva abiks toitlustamas.

Lugesin Maarja positust ja klikkasin sellele testile.  Kõik lapsepõlvega seonduv oli "ei". Täiskasvanu asjadest olid mingid moodulid 100% "jah", teised 100% "ei". Ma ei tea, mis järeldust sellest tegema peaks. Algav dementsus? Võimalus rõõmustada, et vähemalt lapsena olin normaalne?

Ju siis see diagnoos pole. Aga üks sundmõte ja ärevus on muutunud taas väljakannatamatuks. (Ma säästan teid, sest " varja maailma eest oma pisaraid jne.)Leidsin, et mul on alles jäänud üks pakk xanaxit.
Laulukoorini oli aega. Ma peaksin kodust välja minema kell 17.15.  Kell kolm neelasin ühe tableti ja minutit kümme hiljem tundsin, et kui ma kohe pikali ei heida, siis suren. Ärkasin kell... 19.

Mis on neis ad-des ja Mg-s sellist, mis mind silmapilkselt uinutab? Müstika.

Igaks juhuks kinnitan, et eelnev pole mõeldud mitte kellelgi vaimse tervise probleemide pisendamiseks. Lihtsalt minul on nii.

8 kommentaari:

  1. See "too palun" ja "eks ma siis..." on tuttav teema. Täna emand suunas mind hellalt saunamajja, et "sa oled pool päeva muru ajanud, puhka nüüd" ja "küll ma siis ise Krotiga peenraid teen..." Kes tegi, mis arvad?:)

    VastaKustuta
  2. Mulle mõjus Xanax samuti silmapilkse unerohuna, võtsin kunagi, kui mul kloorist nahaprobleemid olid ja end läbi une siniseks sügasin. Seda hetkelist "Kohe! Magada! Nüüd!" tunnet mäletan siiani.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tean teisigi, kes xanaxit on unerohuna tarvitanud.

      Kustuta
  3. Osad ad-d on kombineeritud samaaegselt ka unerohtudeks, aga siis on ka alati juhistes, et neid võetakse õhtul enne uinumist. Näiteks Mirtazapine peaks vist selline olema.

    Testi tulemusi võiks tõlgendada ka su enda kunagise pre-menopausi (oli vist?) postituse valguses. Östrogeeni vähenemine võib vägagi juhmistavalt mõjuda.

    Huvitav, mul ei meenu, et ma iial oleksin saanud mehe niiviisi "vihjates" midagi tegema. Ikka otse, sirgelt ja keerutamata tuleb öelda, muidu ei toimu üldse midagi. Kas olen mina kehv vihjaja või mees tümikas või mõlemat, mina ei tea. Samamoodi ma pole veel kogenud, et pisarad midagi väärt oleks. Nutmise abil saab abielus asju pekki keerata, aga parandada või soovitavas suunas juhtida - ei.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. mul ükskord läks pisaratega hästi, aga need olid ausad, mitte manipulatiivsed. See oli vanal hallil ajal, mil üldiselt pidi telekast õigel ajal asju vaatama või salvestama (ja salvestama pidi vbla isegi VHSi peale). Ma olin palunud A.-l ühe sarja osa peale võtta, kui ma ise küllalt vara koju ei jõudnud. Jõudsin väsinuna koju, mõtlesin, et vaatan lohutuseks sarja, ja A. oli ära unustanud. Mul hakkasid kontrollimatult pisarad voolama, A. ehmus ja tiris armastava mehena kuskilt alla mitte ainult selle osa, vaid tervelt kolm hooaega, millest osa telekas ei näidatudki.

      Kustuta
  4. Mina usun kindlalt, et kui on vaja magada, siis on vaja magada. Laulda või tööd teha saab pärast ärkamist või järgmisel korral ka, aga uimaseina maailmas ringi kakerdada - sellest pole kellelegi rõõmu.

    Sundmõteteks pakub ühiskond nii lähemal kui kaugemal hetkel väga palju alust. Kuidagi tuleb oma mõistust korras hoida, mõnel on see kergem, mõnel raskem...

    VastaKustuta
  5. mina kasutan Diazepam tilku, kui tahan kindla peale öösel magada.

    VastaKustuta
  6. Magada on mõnus ja uni (kui seda on) aitab alati.
    Ma olin ise peale trippi paar nädalat täiesti liimist lahti. Liiga erinev tavarutiinist ilmselt.

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!