Hoiatus! Tegemist on blogiga, mille postitused on sügavalt subjektiivsed, kohati ilukirjanduslikud ning absoluutselt ebaloogilised, vastukäivad ja teaduslikult põhjendamata. See ongi eesmärk.

teisipäev, 16. november 2010

Klass- elu pärast

Sjgelle on oma postituses kõik vajaliku kirja pannud. Mõned mõtted veel lisaks.
Tõeliselt hästi õnnestunud seriaal, isegi eestlaslikult aeglane tempo ning klišeelikud suurlinnavaated ei häiri.

Üllatavalt raske on vaadata filmi, kus pole selgelt häid ja halbu tegelasi. Kus kõik on süüdi ja kõik on ohvrid.
Mulle see meeldib, sest elu tegelikult ju ongi selline.
Marguse seerias jäi minu jaoks puudu üks oluline leinaetapp- viha.  Lisaks süütundele, häbile ja masendusele oleksin mina Joosepi vanemana ilmselt klassikoosolekul karjunud, hüsteeritsenud ja andersite-vanemaid süüdistanud.

Idee eest- mis sai pärast- 10 punkti. Ei, isegi 11 punkti kümnepallisüsteemis. Mul on kahju, et seda seriaali ei näidata Kanal 2-s. Auditooriumi pärast. Ehk toimuks n+1 vestlust teemal- a la kas teil ka klassis kedagi kiusatakse? Miks te seda teete?

Ma poleks mina, kui ma natuke ei vinguks ka. Ilmar Raag rääkis ühes intervjuus, et selle seriaali müük näiteks USA-sse on äärmiselt vähetõenäoline eelkõige väikese eelarve pärast. Et siis liiga odavalt tehtud. Ma ütlen ühe põhjuse veel. Seda pole võimalik müüa, kuna selles seriaalis suitsetatakse.

5 kommentaari :

  1. Peamine pôhjus, mis Klassi sarja ei näidataks USA telekanalites, on see, et seal puudub peaaegu täiesti traditsioon näidata mitte ameerika fiktsiooni. Erandid tulevad mängu hispaaniakeelsete kaabeltelekanalite puhul, mis näitavad vastavale sihtgrupile ka veidi Mehhiko vôi Venetsueela kraami, aga seda ka ikka väga vähe. Euroopa kôikidest telesarjadest on läbi suutnud murda vaid môned briti sarjad, mida on näidatud ka vaid PBS-i pealt, mis tähendab, et tegemist on marginaalse vaatajatehulgaga.

    VastaKustuta
  2. Mina ei kujuta ette, kuidas Margus oleks klassikoosolekul räusanud. Tegelikult süüdistas ta oma meeltes ja mõtetes oma poissi, et see midagi ei rääkinud ja SEDA tegi( mul jäi mulje, et ta mõtles siin enesetappu).

    VastaKustuta
  3. Jah, Ilmar, õigus küll- sellest oli tõepoolest juttu. Nad ei tea, millest ilma jäävad:)

    Sjgelle. Margus pole mina ja mina pole Margus:) Minu jaoks ikkagi kuulub inimese loomusesse ka süüdlase otsimine. Ja kindlasti(!) ei saa see ju olla minu laps.
    Kindlasti ei suuda ma ette kujutada, kuidas tegelikult lähedase enesetapp mõjub ja annaks et ma seda ka kunagi teada ei saa.

    VastaKustuta
  4. Üks asi jäi pisut arusaamatuks - te ütlete justnagu etteheitvalt: "Seriaalis suitsetatakse!" Nojah, suitsetatakse küll. Aga see ei tähenda ju veel, et suitsetamist propageeritakse. Peale suitsetamise seal ju ka veel kakeldakse, ropendatakse, valetatakse ja isegi tapetakse, aga kõik näidatu ei ole ju propageerimine.

    VastaKustuta
  5. Ma usun küll, et laste- ja noorteseriaalide vaatajad on suht mõjutatav auditoorium.Ning et igasugu tegevusega lihtsalt peab natuke vastutustundlikum olema. Võib-olla pole õige sõna- propageerima- aga sõnumi mis in mis out, annab mu meelest filmis näidatu küll.

    Meenutagem kasvõi NLiitu, kus kino oli ikka väga võimas propagandamasin ning praeguseid USA noorteseriaale, kus kõik on viksid ja viisakad:)

    VastaKustuta

Palun ära pahanda, kui ma Su kommentaarile ei reageeri/vasta:) Ma olen väga tänulik kõikide mõtteavalduste eest, aga kui olen Sinuga nõus, pole ju põhjust midagi lisada, ning kui oleme eriarvamusel- siis, minu oma on juba kirjas:)
Tänan Sind kaasamõtlemise eest!